God fortsättning till Er Alla år 2017!

Jag hoppas, att kommande år blir ett riktigt Silky-år! Jag önskar också, att vi alla kommer att känna hur fantastiskt det är att att starta upp ett nytt år. Vi har faktiskt lämnat år 2016 bakom oss – med de plus och minus detta bar med sig. Nu gäller det att ta vara på det år, som kommer. Vi i Sverige har förmånen att leva med fyra årstider med vart och ett sitt kännetecken.

På vintern ska man helst ha snö i knähöjd och blicka ut över vita vidder fram till horisonten, medan ens silky gräver tunnlar i snön och upptäcker en ny värld.

När våren kommer, behövs det varken overaller eller tassbalsam. Silkyn är på upptäcktståg utomhus och finner rötter och frön, som har legat kvar sedan hösten. Och som varken möss eller fåglar har sett.

Sommaren handlar förstås om bad, lek, bollkastning och mycket mer. Själv får man skydda ömtåliga blomster, krukor och odlingar för silkyns framfart. Den är snabb och härlig. Men oj vad det kan ryka iväg på nolltid med luktärtssnår och kryddbuskar.

På hösten kan man andas ut. Tyvärr drar silkyn in lass på lass med löv och jord denna årstid. Men det är bara att se glad ut. Allt går att tvätta. Igelkotten lägger sig tack och lov i vinteride. Då är risken för igelkottaloppor över. Jag tror, att det var något av det värsta, som har drabbat mina silkys. Emmaloppans ormbett var förstås absolut hemskast.

Tyvärr har Ni fått vänta på mina rader inför år 2017. Jag har legat sjuk hela julen, men jag har nu kommit på benen igen. Jag tillhör dem som älskar jul, granar, tomtar, ljus, änglar och dekorationer från golv till tak – och förstås fyllda frysar med hembakt. Trist med sängläge där man inte kan älska julen var sekund, så nu tar jag tag i de sista minuterna inför Tjugondag Knut. Jag spelar julmusik, värmer glögg och försöker ta igen det, som jag har förlorat i julstämning.

Min Malva den Vilda har förstått, att det har varit en speciell helg. Även hundar kan njuta av julmaten, när den är utvald och ges i små doser. Hon fick en mjuk, röd tofsförsedd tomteklänning i julklapp av släkten. Vi trodde, att hon skulle tycka det var pinsamt, men vi slogs med häpnad! Hon älskar den och tycker, att hon är superläcker i den. Det ledde till en ny present vid Trettonhelgen: En fotbollströja med nummer 10 och den danska flaggan på ryggen – i storlek ekorre. Jag får se, hur vi ska hantera detta. Malvas höjdare vid jul är annars filmen Pongo och de 101 dalmatinerna. Hon sitter totalt fastlåst vid TV:n och följer både hundar och andra djur med max intresse.

 

Allra varmaste hälsningar till Er Alla inför år 2017!

Catharina Perlenius

Ordförande SSTR

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.